ReferencerOmBlomsterKontakt

fOkus kalender 2020, 2021, 2022 og 2023. Udvalgt til Årets bedste bogarbejde i 2020 af Foreningen for Boghåndværk i kategorien Øvrige bogtyper. Udstillet på Det kongelige bibliotek i forbindelse med udvælgelsen.

Udarbejdelse af koncept, layout, illustrationer, produktion og distribution i samarbejde med J. A. Swane.

fOkus kalenderen blev skabt fordi vi selv manglede den. Vi manglede en smuk kalender med danske helligdage, vi manglede en kalender med flere notessider og vi manglede en bæredygtig en af slagsen.

Undervejs i projektet fandt vi også ud af, at kalenderen skulle have et element af kærlig inspiration. Derfor valgte vi at fylde den med smukke illustrationer. I år er det smukke blyantstegninger – forvandlet af Ella Skov – der er én for hver uge.

Det store O i fOkus var et symbol på den cirkel, som var et gennemgående element i kalenderen. Cirklen der hjalp dig med at holde fOkus. Du kunne bruge den til at skrive i, til at mindmappe med, til at tegne videre på, til at farvelægge. Og apropos farvelægge, så var det bare at slå sig løs med nyspidsede farveblyanter …

fOkus har introduceret en smuk og praktisk notesbog der ligger i forlængelse af kalenderens enkle design. Vi har kaldt den 'nOter'.

Endelig var der en lille serie på 12 kOrt som indeholdt grafik og tegninger fra fOkus kalenderens 12 måneder. De blev trykt på lækkert 300 g offset papir sådan at de både kunne bruges til dekoration, indrammes eller som et smukt kort til gaven.

Miljømærker på både fOkuskalender og nOter

fOkus kalenderen var selvfølgelig miljømærket med Svanen. Alt var produceret på FSC-certificeret papir. Det smukke grønne gummibånd er FSC-certificeret og Fair Rubber.fOkus kalenderen var medlem af GoGreen Danmark.Hele kalenderen var vegansk –  Vi fik vores skønne trykkeri til at sikre sig der ikke er animalsk materiale i hverken papir eller lim, så hele kalenderen var plantebaseret. Den blev trykt på det lokale trykkeri på Nørrebro – Eks-skolens Trykkeri en blev pakket ved stuebordet i hyggeligt selskab.

Hvem stod bag

Det gjorde illustrator og grafiker Ella Skov og arkitekt & ukrudtsentusiast Julie A. Swane

I slutningen af 2015 fik Charlotte Monica Bredsted og Julie A. Swane ideen til en kalender lidt ud over det sædvanlige. Og i løbet af 2016 co-createde vi den første fOkus kalender 2017, som blev smukt layoutet af grafiker Ella Skov

Ella Skov tog teten sammen med Julie A. Swane og sammen stod de to for kalenderen siden 2018 udgaven. Vi arbejdede hvert år med at forbedre både miljøprofil og kvalitet. Idag ved vi at vi har inspireret andre der trykker bøger til at gå samme vej. Vi har siden 2018 skabt rammen om en analog hverdag for en tro skare af kunder. Tusind tak for jeres opbakning gennem hele processen.

Website fokus-kalender.dk eksisterer ikke mere.